december 22.

A temetői buszjárat is beindult. Több mint 10-en vették igénybe, az idősek nagyon örültek neki. Volt akinek a Derecskei Hírekből egy kivágott menetrend volt a kezében, úgy várta a buszt. Februárban, ha már mindenki kap újságot újra megjelentetjük az útvonalat és a menetrendet. Karácsony előtt így többen kijutottak a temetőbe szeretteik sírjaihoz. Minden hónap első és harmadik péntekén fog járni az önkormányzat kisbusza. Természetesen lehet majd a tapasztalatok alapján javítani, volt aki javasolta, hogy egy táblára a busz ablakában legyen kiírva: Temetői járat. Évszakonként sem biztos, hogy ugyanakkora lesz az igény, vagy , hogy ugyanaz az időpont a jó.

A tavaszi belvíz okozta károk kárenyhítésére aláírtuk a megállapodásokat az érintettekkel. Sokan azért esnek el a támogatástól, mert nincs rendezve az ingatlan tulajdonviszonya: nem iratták át, hagyatékot nem rendezték… Többen nem vállalták az államilag előírt jelzálog bejegyzést. Mindent megteszünk, hogy a lehetséges 105 millió Ft-ból minél több Derecskén maradjon.

A belvíz, illtve az elvezetés hiánya az utakat is tönkre teszi. A legrosszabb utaknál a kátyúzás szinte kidobott pénz mert csak ideig-óráig tart. Jó lenne jövőre egy-két utcát újra aszfaltozni nem csak foltozgatni.