Január 26.

Szeretném ha elkészülne egy igényes, művészi könyv Derecskéről sok fényképpel, rövid kommentárokkal. Olyan színvonalú, hogy karácsonyi ajándéknak is megfelelő legyen, vagy ha vendégeink érkeznek megajándékozhassuk őket. Biztos vagyok benne, hogy sok jelenleg Derecskén lakó illetve innen elszármazott is szivesen forgatna egy ilyen kiadványt. Rékasi Attilával beszéltem erről, neki sok a célra alkalmas fotója már van a városról és vállalna egy ilyen felkérést. A szövegírónak Derecske jelenét és múltját jól ismerő, szépirodalmi érzékkel rendelkező embernek kell lenni, gondoltam valakire, de még ő sem tud róla.

Megtörtént a Bocskaiban a tornaterem alapkőletétele. Nem minden nap kezdünk 240 milliós beruházáshoz. A homlokzat is megszépül, persze a téglával borított részeket nem háborgatjuk, azok majdnem tökéletesek, manapság már nincsenek ilyen téglák. A Szováti út felől bővül az épület, új számítástechnika és idegen nyelvi terem kerül kialakításra. Lift is lesz az iskolában. Az előző ciklus képviselőit is meghívtuk, mert akkor indult a tervezés, pályázatkészítés. Külön öröm, hogy derecskei vállalkozás nyerte el a munkát, remélem az alvállalkozók és a munkavállalók többsége is derecskei lesz. Február 2-án A Debrecen TV is bemutatja a beruházás indítását este fél nyolckor. Az oktatásban is térségi központi szerepre törünk, ennek a tárgyi feltételeit így biztosítani tudjuk.

Este megérkeztek Székelykeresztúrról birkapörkölt várta őket Kiss Imrének köszönhetően. A négy település: Mikepércs, Nagygalambfalva, Székelykeresztúr és Derecske elfogadta az első disznótor-verseny szabályait. Mozgalmas hétvége vár ránk.