November 30.

A Képviselő-testület döntött jövőre a Derecske TV jövőre is sugározni fog, szerdánként 18 órától. Változás viszont, hogy nem 2, hanem 3 órás műsorok lesznek. A Képviselő-testület ülésein kívül havonta 4 városi esemény is adásba kerül, a nézettséget ez biztosan növelni fogja.

A Derecskei Hírekné is változások lesznek. Mindeki ingyen fogja kapni az újságot és a terjedelmen is szeretnénk növelni, ez jelenleg 4 db A/8-asnak felel meg. 12 db A/4-est szeretnénk. A költségek csökkentése érdekében pályázhatot írtunk ki komplett szerkesztési, tördelési, korrektori, nyomtatási feladatokra. A nagyobb példányszámmal hirdetési bevételeink is növekedni fognak várhatóan.

Az AKSD 270,33 Ft díjat szeretne ürítésenként a jelenlegi 245 Ft helyett jövőre. Ez elfogadhatatlan számunka, 11 %-os hasznot tartalmaz, amit minden tételre rászámolnak (bérleti díj, díjbeszedés … ). Úgy érezzük, hogy visszaélnek monopol helyzatükkel, nem törekednek a költségek csökkentésére, ezért nem fogadjuk el a díjkalkulációt, mindent megteszünk, hogy jelentős díjemelés ne legyen. Rontja a tárgyalási helyzetünket, hogy 10 éves szerződés köt minket, megvizsgátatjuk jogászokkal ennek a módosításnak a lehetőségét is.

A lakosság azzal csökkentheti a saját díját, ha fokozza a szelektív gyűjtést. Térfogatra a műanyag palack a legtöbb, de tömegre az üveg, fontos lenne az üveget mindet a szelktív gyűjtőbe hordani, ez milliós bevételünk is lehet, ami díjcsökkentő hatású. Persze több sziget és gyakoribb szállítás kell, mert ha tele van a gyűjtő akkor senki sem tudja odavinni.

Este Rácz Róberttel és Kósa Lajossal találkozhattam. Beszéltünk a megye és Debrecen terveiről, valamint arról, hogy Derecske hogyan tud ezekhez kapcsolódni. Egyik korábban forráshiány miatt elutasított pályázatunk utólagos életre keltésével is próbálkoztam, majd kiderül, hogy milyen sikerrel.